Cloud Computing

Wat is Cloud Computing?

Cloud Computing

Cloud Computing is een serveroplossing die flexibel kan meegroeien met je bedrijf voor een vast bedrag per maand, zonder grote investeringen. Altijd bereikbaar, veilig en up-to-date.

De Cloud Computing techniek is de laatste jaren van veel labels voorzien, zoals o.a. Flexwerken, Online Werkplek of de Online Desktop. Feitelijk komen ze allemaal op hetzelfde neer, namelijk dat er over het internet een beveiligde verbinding tot stand komt met een aan uw organisatie beschikbaar gestelde serveromgeving die geen onderdeel uitmaakt van uw lokale bedrijfsomgeving.

Allereerst biedt cloud computing voor uw werknemers het voordeel dat de werkomgeving vanaf iedere plek in de wereld met een internetverbinding bereikbaar is en daardoor de mogelijkheid hebben om altijd en overal te kunnen werken. Voor u als ondernemer betekent Cloud Computing geen hoge initiële kosten meer voor de aanschaf van dure servers en andere benodigde hardware en infrastructuur.  In plaats daarvan betaald u voor de aangeboden dienst een vast bedrag per maand.

Cloud Computing biedt ongekende schaalbaarheid, een aanzienlijke reductie op ICT kosten en flexibiliteit voor een vast bedrag per maand.

De cloud is niet fysiek, maar een reusachtig netwerk van externe servers overal ter wereld die aan elkaar zijn gekoppeld en als één systeem fungeren. De servers zijn ontworpen voor het opslaan en beheren van gegevens, het uitvoeren van toepassingen of het leveren van content of services, zoals streaming video’s, webmail, kantoorsoftware of sociale media. In plaats van dat u bestanden en gegevens van een lokale computer of pc haalt, opent u deze online vanaf elk apparaat met een internetverbinding. De informatie is overal en altijd toegankelijk.

Informeer naar de mogelijkheden