Windows 365 Cloud PC – DaaS

Desktop as a Service (DaaS) is een cloud computing dienst waarbij de Windows desktopomgeving vanuit de cloud aan de eindgebruiker wordt aangeboden. Werken met een desktop vanuit de cloud in plaats van vanaf de lokale computer betekent altijd en overal werken met dezelfde desktopomgeving voor een vast bedrag per maand! Zo weet u als ondernemer exact wat een werkplek per gebruiker per jaar kost zonder verrassingen van variabele kosten voor onderhoud en back-up, want die zijn bij de prijs inbegrepen!

Eén van de voordelen van een desktopomgeving die wordt aangeboden vanuit de cloud is dat de omgeving niet afhankelijk is van één apparaat of locatie. De verwerking vindt plaats binnen de desktop omgeving in de cloud, zonder dat er gegevens op de lokale computer achterblijven of worden opgeslagen. Dit beperkt het risico dat bij verlies of diefstal van computers of laptops gevoelige data in verkeerde handen kan vallen.

Wanneer de computer of laptop van de medewerker defect raakt dan kan dezelfde volledige desktop omgeving eenvoudig vanaf een andere computer opnieuw worden geopend. Wanneer er bijvoorbeeld een Word of Excel bestand was geopend, dan kan het werk worden voortgezet, zonder verlies van gegevens.

Eén van de belangrijkste stappen in het ontwerp van een veilige ICT omgeving is dat de omgeving hanteerbare kaders heeft. Een beperkt speelveld betekent namelijk een compacte en overzichtelijke ICT omgeving en meer grip op veiligheid. De verwerking van data bij cloudcomputing vind alleen plaats in het datacenter en niet op de computers van de gebruiker op de zaak, of bijvoorbeeld op de door het bedrijf niet beheerder privécomputer van de medewerker thuis. De technische inrichting van DaaS voorkomt al deze risico’s waardoor bedrijven de security risico’s drastisch beperken en de omgeving zowel technisch als financieel beheersbaar zijn.

Desktops vanuit de cloud zijn binnen het standaard abonnement voorzien van alle diensten die zorgen voor een betrouwbare IT omgeving. Zo zorgen wij er voor dat de omgevingen zijn voorzien van de meest recente software updates en dat alle gegevens dagelijks worden geback-upt. Kosten voor systeemmigraties behoren daarbij tot het verleden en zo beschikt u altijd over de meest recente versies.

Desktop vanuit de cloud wordt aangeboden per gebruiker en is daarmee een zeer schaalbare en kosten voorspelbare oplossing. Investeren in kostbare hardware is niet meer nodig en variabele onderhouds- en herstelkosten vervallen.

Standaard is iedere Windows omgeving voorzien Microsoft Office software zodat uw medewerkers meteen aan de slag kunnen!

Nieuwsgierig geworden naar alle voordelen die een desktop vanuit de cloud uw organisatie kan bieden? Dan gaan we graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we samen
met u alle mogelijkheden kunnen bekijken!