ICT Beveiliging / Monitoring

Computerbewaking voorkomt vroegtijdig productieverstoringen door over- of afwijkende-belastingen van vitale computeronderdelen en het verbetert de bescherming van computersystemen tegen inbraak van hackers en andere cybersecurity-dreigingen door verouderde of niet goed onderhouden besturingssysteem- of beveiligingssoftware.

Bewaakt realtime computersystemen op conditie en beveiligingsrisico’s

Bedrijven zijn steeds vaker slachtoffer van hackers en in veel gevallen verschaffen hackers zich toegang tot het bedrijfsnetwerk via de computer van medewerkers door bijvoorbeeld een phishing email of door het misbruik van kwetsbaarheden van onvoldoende geupdatet computers of laptops.

Voorkom zwakke plekken in uw netwerk

Realtime Computerbewaking bewaakt opvallende acties op de computers van medewerkers en controleert of de computers optimaal zijn beschermd. Herhaaldelijk foutieve inlogpogingen door een onbekende gebruiker op een computer, onvolledige of ontbrekende essentiële Windows updates, een niet goed functionerende virusscanner, het zijn voorbeelden van haperende kritische beveiligingsonderdelen die de bescherming tegen hackers ernstig verzwakken.

“Thuiswerken behoort steeds meer tot onze werkroutine waarbij medewerkers ook buiten het kantoor verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk. Het is voor bedrijven belangrijk scherp toezicht te houden op computers buiten het zicht van het kantoor.”

Uit cijfers blijkt dat het gemiddeld gezien lang duurt voordat bedrijven ontdekken dat een hacker toegang heeft gekregen tot het netwerk en in de meeste gevallen blijkt dat de inbraak succesvol was doordat hackers misbruik hebben gemaakt van zwakheden is verouderde software en dat scherper toezicht en onderhoud de inbraak had kunnen voorkomen.

Blijf hackers een stap voor, want voorkomen is in dit geval echt veel beter dan achteraf genezen. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die getroffen zijn door een hack grote financiële- en productiviteits schade lijden na een hack en daarom is het van belang om dit risico tot een minimum te beperken.

ICT Monitoring signaleert potentiële risico’s en kwetsbaarheden veroorzaakt door niet of onvolledig geïnstalleerde besturingssysteem updates of prestatieproblemen voordat ze problemen veroorzaken.

Alle computers binnen het netwerk worden via monitoring bewaakt waardoor eventuele verzwakkingen in de bescherming direct worden gesignaleerd en herstel kan worden uitgevoerd!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we samen
met u alle mogelijkheden kunnen bekijken!